Att bo på ett UCPA-center

Att bo på ett UCPA-center tycker jag funkar riktigt bra. Där finns allt, och nästan allt ingår i resan. Skiduthyrning ingår, de har ett eget i källaren, bara att gå ner och byta eller få hjälp om man vill ändra nåt. Mat, tre gånger om dagen ingår (buffeform med två olika rätter + efterrätt). Guide/skidlärare ingår, välj heltid eller halvtid, och de visar de bästa backarna/offpisten och ger tekniktips och hittar på roliga övningarna. Liftkort ingår. receptionen är bemannad med en svensktalande och en fransktalande vid lunch på vid middagstid, och de har svar på så gått som allt! Resan dit och hem ingår, om man väljer buss. Sovplats ingår, i 4- till 8-mannarum, ofta med dusch och/eller toa i korridoren (vissa har på rummen). Vissa center har dubbelrum man kan boka mot tillägg, om man är ute i god tid.
 
Det som också finns är en himla massa trevligt folk, från Sverige, Frankrike och England. Det känns som att alla som åker med UCPA är väldigt sociala härliga människor, och väldigt många åker nog för att träffa folk. Många åker ensamma och sen finns det givetsvis olika stora gäng. Vissa väldigt stora. Men det är ju smidigt, man behöver inte samordna bokning eller så. Man bara säger vart man ska och vilken vecka så kan de som vill följa med. Sen umgås man kanske inte nödvändigvis alltid med de man kommer med, man hittar ofta nytt sällskap i skidgrupperna, i matsalen och så. Det är så roligt, tycker jag!
 
På eftermiddagarna, efter åkningen, så möttes man i caféet/baren (där man kunde ladda ett kort att betala med), i nåt av umgängesrummen eller på rummen. Mycket snack om dagens äventyr. Vi blev efter några dagar ett gäng som samlades och körde en långstretch och snackade länge i ett av umgängesrummen, varje dag efter åkningen. Bra sätt att varva ned och ladda om innan kvällen innan dusch (och/eller bad i poolen!).
 
Kvällarna på centret var väldigt mysiga. Det brukar annordnas nån aktivitet varje kväll, 5-kamp, karaoke, quiz, osv. Vi var med på 5-kampen, tack vare Eleonora som drog med oss. Himla skoj! Vi slängde dunkar, sköt prick, klättrade runt ett bord utan att nudda golv, dansade, osv. Oj, vad vi skrattade! Annars så slappade vi mest och spelade sällskapsspel på kvällarna. Någon kväll spelade vi en massa rundpingis i källaren och någon kväll var vi på spa i grannbyn också.
 
Det har varit en riktigt skön resa, bara glida med, få riktigt bra åkning med mjölksyra i benen och fin lössnö, bra mat och bra sällskap. Grymt helt klart!
 
 

Kommentarer
Postat av: Katja

Intressant, en tjejkompis till mig pratade också gott om UCPA igår! Har funderat länge på att åka på skidläger med dem. Kul att läsa om dina upplevelser!

Svar: Vad kul att se att du är här och surfar. Välkommen! Jag gillar din blogg, den är härligt insppirerande. Min är inte lika levande. Men UCPA är super! Jag har åkt med dem innan och var lika nöjd nu som då. Men det förutsätter att man gillar att umgås med folk och trivs även om man inte bor femstjärnigt. =)
Karla

2014-01-27 @ 18:29:14
URL: http://cykelkatten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0