Följ med oss till Paris!

Efter nästan ett års arbete med planering, sponsorer, events och insamling är det dags för den stora cyklingen. I morgon åker jag tåg till Lund och därifrån ska jag cykla till Paris med Team Rynkeby Jönköping. Syftet är att samla in pengar till barncancerfonden. Vi cyklar för att vi kan, och för dem som inte kan. 
 
Cykla till Paris.
 
Helt galet.
 
Min cykel och min packning är redan på väg till Lund och i morgon tar jag tåget dit. Där möter jag mitt härliga Jönköpingslag, men också Helsingborgslaget och Malmölaget som vi spenderar första dagen med. Vi börjar första dagen på barnsjukhuset i Lund, sen cyklar vi till Stortorget i Malmö (polis-eskort in!). Där vi har en kickoff-fest ca 17:30. Kom och mingla med oss! Sen cyklar vi till Trelleborg för att ta nattfärjan till Travemünde. Tidigt lördag morgon cyklar vi av färjan och har vår första långa dagscykling!
 
Såhär ser planeringen ut för veckan:
  Från Till Antal km
Fredag Lund via Malmö till Trelleborg ca 60
Lördag Travemünde (Tyskland) Rotenburg (Tyskland) ca 180
Söndag Rotenburg (Tyskland) Melle (Tyskland) ca 160
Måndag Melle (Tyskland) Kalkar (Tyskland) ca 210
Tisdag Kalkar (Tyskland) Zutendaal (Belgien) ca 150
Onsdag Zutendaal (Belgien) Dinanat (Belgien) ca 150
Torsdag Dinanat (Belgien) Laon (Frankrike) ca 140
Fredag Laon (Frankrike) Paris (Frankrike) ca 130
 
Totalt är det nästan 1 200 km (almost 750 english miles).
 
Det blir lite längre första dagarna när vi är pigga och det inte är så backigt och lite kortare sen. Vi kommer bo på hotell (som vi givetvis betalat själva), cykla som en arbetsdag ungefär, börjar efter frukost, ha en förmiddagsfika, en lunch och en eftermiddagsfika. Sen middag och häng i olika byar/städer på kvällarna.
 
Varje lag har 30-35 cyklister och ett serviceteam på ca 10 pers. Totalt är det 26 lag i 6 länder och ca 1200 cyklister och ca 250 i serviceteam. Vi cyklar olika håll mot Paris, men tillsammans sista milen via Champs-Élysées med mål vid Invalidkyrkan! Läs om målgången här. Förra året drog Team Rynkeby totalt in 25 milj SEK. Vad kan vi få in i år? (Man kan bidra genom att köpa armband, tröjor och pins av oss, eller sätta in pengar på www.trj.bz)
 
 
Följ Team Rynkeby Jönköpings väg mot Paris!
 
Spana in vår facebookgrupp Team Rynkeby/Jönköping:
https://www.facebook.com/TeamRynkebyJonkoping
 
Spana in vår blogg:
http://www.team-rynkeby.se/teams-1/tr-jonkoping/blogg.aspx
 
Spana in Holmers blogg:
http://blogg.hallandsposten.se/pavagtillparis/
 
Team Rynkebys hemsida, med flera olika underrubriker:
http://www.team-rynkeby.se/
 
Livestreamade filmer:
http://bambuser.com/channel/TeamRynkeby
 
På torsdag den 10:e juli så tar vi en liten omväg för att heja när Tour de France kör förbi. Kolla på Eurosport kring kl 16, så kanske vi syns!
 
Avslutar med en film som Helena gjort från våra träffar och events under hösten, vintern och från vårt första träningsläger i Jönköping. Den bjuder bland annat på en närbild på min bak..
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0