En helg med massa shag!

Denna helg har jag varit på läger/workshop i Stockholm hela helgen och dansat galet många timmar Collegiate Shag. Där var mest stockholmare, men även lite gäster från tyskland, skottland, danmark, frankrike. Bland mian vänner så var där Tony och Alex från Malmö, Micke och Jenny från Linköping samt Victor från Karlskrona.
 
Det ena lärarparket var Markus och Martina Thyberg från Stockholm. De dansar en shag som är nära och mysig, med hög tyngdpunkt och hög handfattning. Connection verkar främst vara i bröstet och handen i ryggen. Den är ganska enkel att lära sig och inte alls särskilt fysisk ansträngande. Stilen ser ut som den jag gått en prova-på-lurs i innan och det verkar vara den som dansas mest i Sverige. De var lugna och pedagogiska i sitt sätt att lära ut, och det var rätt mycket teori och prat kring detaljer.
 
Det andra paret var Steve and Chanzie från Los Angles. Jag hade inte fattat hur stora de var inom shag världen innan lägret, men när man träffar dem förstår man varför. De dansar en härlig energisk shag med full fart! Deras shag har låg tyngdpunkt, böjda ben, rumpan långt bak. Överkroppen rör sig inte så mycket men benen kickar på alla håll och kanter. Och huvudet tillåts kastas runt på ett tramsigt manér. Connection är längs hela armen. Stilen ska kännas "cartoony", som i de gamla teckade filmerna där Mickey Mouse och gänget dansar. Trots jetlag och många timmars undervisning, så verkar det inte finnas någon gräns på deras dansglädje och entusiasm. De är väldigt duktiga lärare och lär ut med glädje, uppmuntran, trams och skratt. Högt tempo både i dansen och inlärningsnivån, så det krävs verkligen 110% fokus. Men helt fantastiskt! Denna stilen är mycket mer fysiskt ansträngande, men så himla rolig!
 
Det är nästan som två helt olika danser som de olika lärarparen lär ut, men det är samma rytm. Men när man får ihop att blanda stilarna, och slänger in breaks och lindyhop osv. Då kan man få till en riktigt rolig dans där det finns alla möjligheter i världen att dansa på ett musikanpassat sätt och plocka upp alla roliga saker som händer i musiken.
 
Martina och Markus samt Chanzie och Steve. Man kan knappt tro att det är samma dans!
 
Så här ser det ut när Steve and Chanzie dansar:

Kommentarer
Postat av: Maria

Ååå va härligt med så mycket dans!!! :D

Svar: Ja, såååå himla härligt!
Karla

2015-04-16 @ 08:56:57
URL: http://oyogan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0