Bröllop - dukning och mat

Såhär såg det ut på Äggeboden när det fått festskrud. Personalen fixat med dukning, programmen hade vi klipp- och klistat ihop själva, bordsplaceringarna hade pappa skrivit och Rebecca (Patrks syster) hade fått fria händer gällande blommor. Det blev verkligen helt fantastiskt!
 
All mat kom gjordes av Äggabodens egna kök. Förutom räkorna så var alla ingredienser lokala. Primörerna var från egna eller grannars odlingar. Hjorten kom från Åryd och den bokades redan i februari, så det gäller att ha framförhållning! ;) All mat var god, med speciellt hjorten. Den var magisk! Vi hade inte provsmakat nåt i förväg, men det blev precis som vi tänkt oss, om inte bättre. Stora skålar med extra potatissallad för hungriga tränande kompisar också, vilket kändes som det bra drag. =)
 
Tårtan bakades av Cecilia Staxäng, en tjej i Karlskrona som har det som extraknäck. Den var helt perfekt, precis som jag vill ha den. Det vill säga enkel och somrig, men med en lite lyxig känsla. Och utan sockerpasta, gelatin, konserveringsmedel eller "konstigheter" i. Höjden och den lyxiga moussen i gjorde att den kändes festlig. Rebecca dekorerade den med äkta blommer, och det satte verkligen pricken över i:et. Det ända som var synd var att den tog slut. Hade gärna haft rätt mycket över i kylen för extra festligt fika dagarna efter....  ;)
 
Bjuder här på text från första sidan i programmet och sen lite bilder från Äggaboden.
 

Meny

Välkomstdrink och tilltugg

Snittar med kallrökt lax

Mousserande: Chapel Hill, Ungern

Alkoholfritt: Chapel Hill, Ungern

 

Förrätt:

Äggabodens toast skagen på surdegsbröd

Vitt vin: Marie d'Alsace, Frankrike

Alkoholfritt vitt vin: Natureo, Spanien

 

Varmrätt:

Örtrullad helstekt hjortrygg från Åryd, sommarprimörer, potatissallad med vinägrett

Rött vin: Quintay, Chile

Alkoholfri svartvinbärsmust: Nigrum, Sverige

 

Tårta:

Sommartårta med hallon- och vaniljmousse

Kaffe och avec

 
 
Välkomstminglet som skulle varit ute i trädgården fick flytta in på grund av regnet. Ser mysigt ut, men vi var ute och åkte finbil då.
 
Program och förrätt.
 
Honnörsbordet. Samarbetet kring brodsplaceringskorten var väl fungerande; jag har mätt papper och Patrik beskurit. Senare så satt vi en eftermiddag; Inga Lill och jag vikte och räknade, pappa skrev namn och Patrik bockade av namn och limmade fjärilar.
 
 
Rebecca är ett proffs helt klart! Det var helt rätt att ge henne helt fria händer kring blommorna. Det kunde inte blivit bättre!
 
Fint samarbetet mellan Äggaboden, Cecilia och Rebecca. Vi var inte där och fixade med förberedelserna, men på nåt sätt löste sig allt och blev perfekt ändå!
 
 
Fotograf: Wiwi Aronsson

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja, allt var verkligen så vackert och bra ordnat!!

2015-09-07 @ 07:54:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0