Ett dygn i Rebeccas nya liv.

I helgen var vi och hälsade på hos Rebecca, Patrik syster. Hon tog ju studenten i våras som florist och har jobbat på alla möjliga ställen under studietiden och i sommar, farit kors och tvärs mellan olika butiker.
 
Men plötsligt ville de ha henne i Stockholm! På väldigt kort tid blev hon kallad till intervju för ett heltidsjobb i Gustavsberg (Stockholm), for upp för att gå på intervju, fick jobbet samma dag, fick genom en kontakt hyra en stuga och började jobba kanske två veckor efter de ringde första gången! Nu har hon redan varit där i tre veckor och det kändes definitivt som det var dags för oss att besöka henne. Patrik har vairt där en gång och hjälpt till att shoppa och bygga ikea-möbler, men inte jag.
 
Det känns inte som det borde vara helt lätt att ställa om till att bo helt själv i en liten stuga, med grannar visserligen, med en bit till närmsta busshållplats och sen får man åka buss långt för att komma dit man vill. Jobba heltid, sköta ekonomi, tajma bussar som går sällan, handla, planera och laga matlådor, städa och tvätta.
 
Men hon har redan bott in sig och det är jättefint, mysigt och hemtrevligt på hennes 35 kvm. Vi blev bjudna på god mat och blev väl omhändertagna. Fanns inget behov att vi skulle komma och rädda nån situation alls! Hon har koll på läget och verkar trivas. Hon har också redan hittat några trevliga att umgås med. Hoppas det fortsätter så!
 
Det var jättemysigt att få hälsa på! Vi promenerade, fikade, åt god mat, tittade på film, sov över i hennes bäddsoffa (jag, Patrik och åskrädd skakande vovve) och när det regnade så passade vi på att fixa ärenden som är bra att göra med bil. Det var för övrigt riktigt Karla-miljöer; fantastiska miljöer med blåbär, rådjur, skärgård, klippor och liten badbrygga bara runt hörnet. Det var får bli fler gånger helt enkelt. =)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0