Trosa, kajak, spa, middag och hotell

Denna helgen har vi utnyttjat en av de fina presentkorten vi fick på vårt bröllop. Av Ida & Jesper, Maria & Olle så fick vi presentkort på Trosa Stadshotell & spa. De hade ett kajakpaket som vi nappade på. Så strax innan 10 i lördags hämtade vi ut vår matsäck och promenerade ner till hamnen där vi möttes av en trevlig tjej som gav oss havskajaker, paddlar, kapell, flytvästar och en karta (med kryss på för trevliga pausställen). Hon gav oss, och ett annat par som också bokat samma paket, lite tips på rutter, och sen gav vi oss av.
 
Jag var lite orolig innan jag kom på plats i kajaken hur det skulle kännas att vara gravid och komma i och ur kajaken och hur det skulle kännas att paddla. Lite meckigt att fixa med packning och inställningar på fotstödet, men väl i kändes det bra.
 
Det var grått väder, blåsigt och dant. Motvind på vägen ut. Vågor framifrån från vinden och vågor från sidan från båtar. Från början kändes det faktsitkt förvånansvärt tungpaddlat och opepp, för att vara jag. Som annars automatiskt blir glad och pepp av att få vara utomhus i naturen! Men sen fick jag syn på en av de utpekade rastställena en bit bort, hittade lite teknik sen förr och blev fascinerad hur stabilt kajaken låg i vågorna! Helt annan sak än mammas små de små skärgårdskajakerna, och det var riktigt roligt att attackera vågorna! Kul!!
 
Vi kom fram till en liten vik på en ö, Hänö, och hittade en liten häll att sitta på. Och där satt vi. Hur länge seom helst. Åt medhavd matsäck, snackade och hade trevligt. Sen kom solen fram, helt plötsligt blev det rätt varmt och då la vi oss på en läig plats och bara vilade och njöt. En evighet senare paddlade vi tillbaka med betyligt mindre kraftansträning, det var bara att glida med vinden och vågorna tillbaka.
 
Därefter checkade vi in på hotellet, gick en promenad, hängde i spaet, vilade lite, åt en god och lyxig tvårätters, gick en runda till och hängde sen i några sköna fåtöljer. Sov gott i sköna sängar och sen god frukostbuffé och faktiskt en promenad till. Vi är nog så vana att promenera med Emi att det blir konstigt att inte gå en sväng några gånger om dagen? Verkligen trevligt ställe, både hotellet och Trosa. Litet och mysigt. Vackert att strosa längs med kanalen. Och fantastiskt trevligt att bara få umgås så mycket med varandra utan en massa måsten. Min fina man! <3
 
Min gopro var med. Bilder från den. =)
 
Sooool! =)
 
Fler bilder och kanske nån film från gopron kommer senare!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0